Måndagsboken: En sekund i tagetBokens titel: En sekund i taget
Författare: Sofia Nordin

Boktipsare: Devin Andersson
Betyg: 5/5


En mystisk sjukdom, en feber, har drabbat Sverige - och kanske hela världen. Alla som drabbas dör. Hedvig är ensam kvar. Hela hennes familj är borta och det verkar inte finnas en enda levande själ förutom hon. För att överleva söker hon sig till en 4H-gård i närheten, där det finns djur och en brunn. Men hur länge kan hon leva där egentligen? Och hur ska hon hantera ensamheten?

"En sekund i taget" är spännande ända från första sidan. Det är lätt att se sig själv i Hedvig och undra över hur en själv hade gjort för att överleva. Boken skildrar Hedvigs isolering, uppgivenhet och längtan väldigt väl. Att den utspelar sig i Sverige gör också att hela berättelsen känns mer "nära". Att spänningen håller i sig trots monotonin Hedvig ibland upplever är imponerande.

Boken är den första i en serie, där varje del följer en ny person. Själv saknade jag Hedvig när jag kom till andra boken, men det är ett roligt sätt för serien att utvecklas och ett bra sätt att ta in nya karaktärer fast det finns så få människor. Alla delar finns att låna i biblan!


0 Comments

Använder Blogger.