Måndagsboken: Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll - Och bingo är bara för de förlorade


Bokens titel: Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll och Och bingo är bara för de förlorade
Författare: Linda Belanner och Fredrik Persson

Boktipsare: Devin Andersson
Betyg: 4/5

I de här två böckerna möter vi 14-årige Mattias. Han vet inte riktigt hur det blev så, men nu är han Dödens kompanjon. Döden är en medelålders man som heter Göran och kör en SUV som sprutar hemska avgasmoln. Mattias jobb är att hjälpa honom att hämta de dödas själar och föra dem vidare till dödsriket. Problemet är bara att Mattias är alldeles för blödig, han bara gråter när folk ska dö. Och inte blir det bättre när Göran ber honom att hämta Zahra...

Det här är två roliga, spännande och gripande ungdomsromaner. De väcker stora, filosofiska tankar om döden, livet och kärleken men lyckas göra det utan att kännas tunga och övermäktiga. Samtidigt som vi avskyr Göran, inte minst för det han ber Mattias göra, ställs vi i del två inför frågan: vad händer när Döden blir utbränd? Vem ska ta hand om alla själar - och var ska vi placera dem som väntar på vidare färd till Dödsriket? Bingohallen kanske inte har plats för alla.

De här böckerna passar för alla i sjuan, åttan eller nian som vill ha något vardagsnära och samtidigt tänkvärt. I biblan finns de i en gruppuppsättning om sex exemplar var.
0 Comments

Använder Blogger.